MAALÄMPÖ

Uusiutuvaa energiaa maasta.

Pyydä tarjous

ILMALÄMPÖ

Uusiutuvaa energiaa ilmasta.

Pyydä tarjous

AURINKOENERGIA

Uusiutuvaa energiaa auringosta.

Pyydä tarjous

 

MAALÄMPÖ

Maassa piilee valtava määrä energiaa, joka on lähes ehtymätöntä. Tämä lämmönlähde tarjoaa suhteellisen korkeita ja tasaisia lämpötiloja. Lämpötilat alkavat noin 10 metrin syvyydestä, ja ne pysyvät suhteellisen korkeina jopa koko talven ajan. Syvyyden kasvaessa lämpötilat nousevat, ja niiden myötä myös lämpöenergian määrä. Maalämpöpumpun avulla osa tästä energiasta voidaan käyttää lämmitykseen ja käyttöveden lämmittämiseen.

Lämpöpumppua varten on kaksi yleistä tapaa tuottaa lämpöä. Maalämpökeräinten keruuputket, jotka sijoitetaan vaakasuoraan noin metrin syvyyteen. Kollektorit asennetaan pystysuoraan tai vinosti porakaivoihin ja ne ottavat lämpöenergiaa 100-200 metrin syvyydestä. Mikäli energian tarve on suurempaa, tehdään useampia porakaivoja ja yleisesti ottaen kaivokohtaisessa mitoituksessa käytetään noin 200 metrin syvyyttä.

Verrattuna ilma-vesilämpöpumppuihin maalämpöpumpuilla saavutetaan yleensä korkeampi hyötysuhde riippumatta lämmön talteenottomenetelmästä. Toisaalta suunnittelupanostus on suurempi, koska tarvitaan paljon tilaa ja viranomaishyväksynnän. 

Yksi maalämpöpumpun tärkeimmistä eduista on, että lämmönlähde on käytettävissä lähes ilmaiseksi. Ainoa ostettava energia on kompressorin syöttöenergia. Tässä tapauksessa yhdistelmä aurinkosähköjärjestelmän kanssa on ihanteellinen, jotta voit muuntaa auringon säteilyn sähköksi. Lähes loputon lämmönlähde auttaa myös varmistamaan, että raaka-aineiden hinta ei ole riippuvainen taloudellisista tai poliittisista vaihteluista. Järjestelmän omistajat ovat siten huomattavasti vähemmän riippuvaisia polttoainetoimittajistaan. Maalämpöpumppua voidaan käyttää taloudellisesti joko mono- tai kaksoistilassa. Tämä tarkoittaa, että käytettävässä lämmitysjärjestelmässä on joko yksi tai kaksi eri lämmöntuottajaa vastaamassa lämmityslämmöstä ja/tai lämpimästä käyttövedestä.

Lämpiminä kesäkuukausina maalämpöpumppua voidaan käyttää myös jäähdytykseen. Tällä toiminnolla huoneen lämpö siirretään maalämpökollektorijärjestelmään lattialämmityksen kautta. Tämän jälkeen maa varastoi lämmön, jota se voidaan käyttää seuraavalla lämmityskaudella. Tässä tilassa vain kiertovesipumppu ja ohjausyksikkö ovat toiminnassa, jolloin luonnollinen jäähdytys on energiaa säästävä ja kustannustehokas tapa jäähdyttää rakennuksia. 

Taloudellisten etujen lisäksi maalämpöpumpun käyttöön on monia ekologisia syitä. Tämä johtuu siitä, että lämmitykseen tarvittava energia on yhtäältä ilmastoystävällistä ja toisaalta saatavilla suoraan oman kiinteistön alapuolelta. Maalämmön käyttö vähentää myös haitallisia CO₂-päästöjä. Kaasu- tai öljylämmitysjärjestelmään verrattuna jopa 90 prosenttia vähemmän savukaasuja pääsee otsonikerrokseen.

Maalämpöpumppuun investoiminen tarkoittaa myös investointia tulevaisuuteen. Tämä johtuu siitä, että maalämpökeräimillä ja porakaivoilla on erittäin pitkä käyttöikä. Yksiköt ovat myös erittäin vähän huoltoa vaativia, koska niihin asennetaan vain muutama liikkuva osa. Suunnittelun ja asennuksen suorittaa kokenut ammattilainen, joten turvallinen toiminta on taattu alusta alkaen.

MAATERMIA toimii myös Saaristossa!
 
MAATERMIA oy sijaitsee Paraisilla. Liikumme autolla ja veneellä, joten asennukset hoituvat saaristossa, sekä mantereella.
 

OTA YHTEYTTÄ!